Eind maart is in zicht en hopelijk heb je al kennis gemaakt met verschillende secundaire scholen.

Aanmelden doe je vanaf 27 maart (10 uur) tot en met 21 april 2023 (16 uur). Ga naar inschrijveninbrussel.be, open de online aanmeldapplicatie en meld je kind aan. Het moment van aanmelden speelt geen rol. Het is niet zo dat de eerste die aanmeldt als eerste een plaats krijgt. Het is wel belangrijk dat je je kind aanmeldt tijdens deze periode.

Om in te schrijven in het 1ste leerjaar van een secundaire school moet je je kind eerst aanmelden. Een aanmelding is geen inschrijving. Aanmelden betekent dat je als ouder digitaal opgeeft voor welke scholen je interesse hebt. Na de aanmeldingsperiode verdeelt de computer de aangemelde leerlingen over de vrije plaatsen. Pas dan weet je in welke school je kunt inschrijven.

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben voorrang maar melden op hetzelfde moment aan als de andere kinderen. Gezien we heel wat vragen kregen over voorrang broers/zussen, geven we onderstaande bijkomende info vanuit het LOP:

Bij het aanmelden kan je je favoriete school op 1 zetten en de school van de oudere broer/zus op een andere plaats.

Als je kind een plaats krijgt in de favoriete school, dan vervalt de voorrang in de school van de oudere broer/zus.

Krijg je je favoriete school niet? Dan krijgt je kind absolute voorrang in de school van de oudere broer/zus en komt je kind op de wachtlijst voor de hogere schoolkeuzes.